Automatisk incidenthantering höjer säkerheten och spar tid

Varje dag och ofta flera gånger per dag utsätts din organisation för olika cyberhot. Det kan vara användare som får phisingmail, bifogade filer via e-posten eller generella attacker utifrån som nyttjar kända eller okända sårbarheter på dina enheter. Det finns tyvärr flera olika vägar för en angripare in i din IT-miljö.

Ett vanligt angreppssätt är att användaren får e-post där användaren uppmanas att vidta olika åtgärder som i sin tur får skadliga saker att ske på användarens enhet, som ofta är Windows men likväl kan vara en Mac eller mobiltelefon.

En viktig fråga att ställa sig är hur de moderna hoten upptäcks – men den stora knäckefrågan är att även om säkerhetsproblemet upptäcks, vem är det som prioriterar, utreder och åtgärdar de säkerhetsproblem som inträffar på enheterna hos dina medarbetare och hur mycket tid läggs på detta i er organisation idag?

Ett stort problem är såklart att ingen alls tittar på de angrepp som trots allt sker. En stor utmaning om man skulle göra det eller gör det idag är att det ofta tar väldigt mycket tid att undersöka, bedöma och åtgärda de cyberattacker som sker i många fall flertalet dagligen. Samtidigt är det inte särskilt lätt att prioritera de attacker som sker, eller vilka hot som bär åtgärdas först.

Det är här automationen kommer in, med automatisk utredning såväl som åtgärd, så kan hoten du får dagligdags hanteras automatiserat på ett snabbt och effektivt sätt. På så vis kan du helt enkelt höja säkerheten väsentligt i din organisation men i bästa fall också frigöra tid för it-säkerhetsavdelningen eller it-säkerhetsresurser.

Det som möjliggör den automatiserade säkerheten och hanteringen av cyberhot som riktas mot dina användare och enheter är Microsoft Threat Protection. Det är en paraplynamnet för fyra olika tekniska komponenter som samverkar och tillsammans samlar in information, upptäcker cyberhot, analyserar och åtgärdar de. 

De fyra komponenterna som samverkar för att möjliggöra automatisk incidenthantering är:

  1. Microsoft Office 365 ATP (Advanced Threat Protection) skyddar din e-post genom att analysera alla länkar i e-post men också bifogade filer som ts emot.
  2. Azure ATP (Advanced Threat Protection) som analyserar och upptäcker avvikande beteenden i hur användare nyttjar sin identitet och kan därigenom upptäcka intrång som annars och ofta är extremt svårt för att inte säga omöjliga att upptäcka med rätt verktyg.
  3. Microsoft Defender ATP (Advanced Threat Protection) som skyddar dina Windows-enheter framför allt, men också kan nyttjas för Mac-datorer och mobiltelefoner för att på alla enheter upptäcka och stoppa skadliga hot.
  4. Microsoft Cloud App Security som kan upptäcka cyberhot i molntjänster eller användare vars konton är utsatta för risk.

Genom att nyttja de lösningar som är en del av Microsoft Threat Protection och det Microsoft kallar Automated Investigation and Response så får du bättre säkerhetsnivå i din organisation samtidigt som du kan spara en hel del tid, vilket är tid som kan ägnas åt att göra mer effektivt säkerhetsarbete eller andra uppgifter inom it.

Vill du veta mer om hur automatiserat skydd fungerar och vad det skulle innebära för just din organisation? Vi höll nyligen ett webinar om just detta! Läs mer och titta på webinaret.

Till On-demand Webinar

This site is registered on wpml.org as a development site.