Inspirerande arbetsdag med Anna Segerström

 

Att jobba som Change Management Specialist hos Coligo –
Berätta om det, Anna Segerström!

 

 

Vad jobbar du med just nu?

Just nu har jag ett par parallella uppdrag, helt olika till sin karaktär. Ett av uppdragen är hos ett stort bolag inom finansbranschen. Jag är en brygga mellan kärnverksamheten och IT och en av mina uppgifter är att formulera verksamhetens behov till IT. Fokuset hos kunden är på dokumenthantering inom ramen för Microsoft 365, bland annat att sätta upp retention policies – alltså kvarhållningsprinciper – på olika typer av dokument.

Det andra uppdraget jag har för tillfället är hos ett mindre bolag som växer snabbt. Jag ska hjälpa till med att implementera en förändringsorganisation hos kunden. Tillsammans med kunden ska vi etablera struktur och ett bra arbetssätt för hela bolaget. Vi ska hitta former för bland annat samarbete, samverkan, kommunikation och dokumenthantering.  

Vad är roligast med att jobba som change management specialist?

Det är väldigt mycket som är roligt med den rollen! Det allra roligaste är nog att man får träffa mycket folk och tillsammans med dem hitta en väg framåt i en organisation. Man får många kontaktytor och man får tänka strategiskt. Det är utvecklande att få inblick i så många olika organisationer och branscher, man lär sig otrolig mycket! Det är en fantastisk känsla att få se resultatet i en organisation efter den förändringsresan man gjort tillsammans med kunden.

Vilka egenskaper är viktiga för en change management specialist?

Man ska ha lätt för att lyssna på folk och sätta sig in i deras situation. Förändringsledning fungerar endast om man är lyhörd för både den aktuella organisationens och de enskilda individernas behov. Man ska vara strukturerad och kunna arbeta metodiskt. Vi arbetar enligt den beprövade Prosci-metoden vilket underlättar för mig när jag ska förmedla lugn, trygghet och struktur i förändringsorganisationen. Eftersom man jobbar med väldigt många olika människor ska man självklart ha ett socialt driv och engagemang!

Många jobbar på distans numera. Går det att arbeta med change management på distans?

Det går jättebra att arbeta med förändringsledning på distans! Vi på Coligo gjorde det under hela pandemin utan några som helst problem. Nu har de flesta organisationer hittat ett fungerade hybrid arbetssätt –  fysiska möten hålls oftast bara när det är nödvändigt och vanliga arbetsmöten hålls på distans. Det är roligt och givande att träffa kunder på fysiska möten, exempelvis uppstartsmöten och vissa workshops ger mest när man ses på plats. Rena arbetsmöten under projektets gång kan man dock utan problem ha på distans.

Hur stöttar Coligo dig i din kompetensutveckling och i ditt arbete?

Coligo stöttar både min personliga och yrkesmässiga utveckling i stor utsträckning. Det ligger i allas intresse att jag trivs och utvecklas i mitt arbete. Mina och Coligos mål går hand i hand. Det var självklart för min arbetsgivare att jag exempelvis skulle få gå Prosci-kursen och bli certifierad förändringsledare. Man lär sig även mycket från alla jätteduktiga kollegor som är experter i sina respektive områden, man får alltid en bollplank och hjälp vid behov. Coligo satsar mycket på intern kompetensutveckling och ser till att vi lär oss av varandra. Vi delar med oss av kunskap exempelvis på våra interna möten och konferense­r.

Coligo expanderar vilket innebär att du kommer att få nya kollegor! Har du någon hälsning till den som är nyfiken på Coligo som arbetsgivare?

Hör av dig, vi vill bli fler! Hos Coligo hittar man riktigt trevliga kollegor med mycket driv och oerhörd kompetens. Vi jobbar brett inom olika Microsoft-produkter och man får möjlighet att både utvecklas inom sitt expertisområde och även få inblick i den större bilden. Coligo är en fantastisk arbetsplats för den som är nyfiken och driven.

This site is registered on wpml.org as a development site.